De lay-out en structuur van een CV springt in het oog. Dit is het eerste wat onze rekruteringsexperts opmerken en waar ze veel aandacht aan besteden. Maak het aantrekkelijk om te lezen. Hier volgen vijf handige tips die je kunnen helpen een krachtig cv te schrijven. Onze recruiters en wervingsbureaus bij We Are Key besteden veel aandacht aan deze criteria om te bepalen of uw functie bij de functie past. Bekijk een overzicht van de CV-sjablonen die wij aanbevelen, en u bent van harte welkom om ons deze te sturen

PERSOONLIJKE VERKLARING

Het schrijven van een persoonlijke verklaring in uw CV in een paar woorden wordt beschouwd als een win-wintraject waarvan iedereen op de hoogte zou moeten zijn. Het is zeer nuttig omdat onze recruiters hierdoor weten wat uw motivatie is en wat u zoekt in uw carrière. Doorgaans geeft deze verklaring een samenvatting van de sectoren waarin u hebt gewerkt en de jarenlange ervaringen die u in uw professionele carrière hebt ontwikkeld. Het doel is om de recruiter te vertellen “WAAROM” u een geïnteresseerde kandidaat bent waar zij meer over willen weten. Zie het als een kans om in 3 tot 5 zinnen een introductie over jezelf te geven.

ALGEMENE INFORMATIE

Als onderdeel van je CV is het erg belangrijk om te weten welke informatie wel en niet moet worden toegevoegd. De informatie die moet worden vermeld: geboortenamen (voor- en achternaam) en geen bijnamen. De locatie waar u zich bevindt: land/stad en adres. Een professioneel e-mailadres en niet bijvoorbeeld rockstar2021@gmail. Een geschikter e-mailadres kan uw voor- of achternaam en een nummer bevatten. U kunt zelf beslissen wat het beste bij u past. Het is erg belangrijk om één bereikbaar contactnummer toe te voegen.

Andere extra’s die u kunt toevoegen om uw CV vlekkeloos te maken, zijn directe links naar uw LinkedIn-pagina of zelfs een professionele webpagina die uw professionele ervaring onder de aandacht brengt. Op uw eigen webpagina kunt u uw prestaties of beloningen laten zien, en korte samenvattingen schrijven van projecten die u in uw professionele carrière heeft uitgevoerd. Denk buiten de doos! Tip: Deze persoonlijke gegevens die u over uzelf schrijft, moeten samen achter uw naam worden geplaatst.

Informatie die niet vermeld mag worden: nationaliteit, burgerlijke staat of social media-handvatten. De talen die u beheerst, vallen onder vaardigheden. Deze kan aan de linker- of rechterkant van uw CV worden geplaatst. Je moet willen laten zien welk opleidingsniveau je hebt, dus je moet dit zeker vermelden. De naam van de instelling, naam van de opleiding en het diploma dat je hebt behaald. Wat een groot nee is, is het toevoegen van de soorten cursussen en onderwerpen die je tijdens je opleiding hebt geleerd.

WERK GESCHIEDENIS:

Naast een persoonlijke verklaring en algemene informatie over uzelf, is een CV een professioneel document waarin uw werkgeschiedenis wordt vastgelegd. Zie het als een persoonlijk schema of agenda met daarin een time-lapse van de namen van speciale gebeurtenissen die je in je leven hebt bijgewoond, en de begin- en einddatum. En een lijst met activiteiten die u voor een specifieke taak moet uitvoeren. Een CV is inderdaad een briljant idee dat een tijdsverloop bijhoudt van reizen en dingen die je hebt meegemaakt, om naar uit te kijken om met anderen te delen. Vanuit professioneel perspectief is het daarom van cruciaal belang om de essentie van uw professionele ervaring op een duidelijke en concrete manier over te brengen. Dit betekent dus de naam van uw werkgever, de functietitel, het type functie, de duur van uw dienstverband, de taken die u hebt volbracht en uiteraard de indrukwekkende functievaardigheden die u binnen deze baan hebt ontwikkeld. Dit zijn belangrijke criteria die onze recruiters zoeken in jouw CV. Zo bepalen wij jouw functie passend bij de functie waarvoor je solliciteert bij We Are Key.

WERKTAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

Als we het vorige punt in gedachten houden, is een ander belangrijk aspect dat we in overweging nemen de integriteit en vlotheid van uw werkgeschiedenis. Eerlijkheid duurt het langst. Wat met deze termen in feite wordt bedoeld, is dat we kijken naar solide werkervaringen. Als er te veel gaten in je cv zitten, leidt dit tot waarschuwingssignalen. Daarom is het erg belangrijk om aan te geven of uw dienstverband voltijds of deeltijds is. In je carrière is het ideaal dat je dezelfde functietitels en werkgebied hebt. Het wordt echter ten zeerste afgeraden om dezelfde informatie uit uw eerdere werkervaringen te kopiëren en plakken. Dit kan erop duiden dat u niet productief bent en niet bereid bent initiatief te nemen om daadwerkelijk inzicht te geven in de nieuwe taken, projecten en vaardigheden die u in uw vorige of huidige baan heeft ontwikkeld.

Meld u aan voor de We Are Key nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de horeca door u te abonneren op onze LinkedIn-nieuwsbrief, en ontdek topkandidaten die direct in uw hotel aan de slag kunnen!

Aanmelden