Met Amsterdam als achtertuin, wie anders zou de stad beter kennen dan Hotel Receptionisten? 

Van de groenste fragmenten van de stad, de gezelligste bars en restaurants tot de meest esthetische grachten in Amsterdam, onze experts kennen alle plaatsen en activiteiten die je kunt doen om de stad ten volle te ervaren!

Wil je genieten van lekkere cocktails naast goede muziek? Ze kennen de plek waar je de beste espresso martini’s kunt bestellen en dansen tot zonsopgang. 

Ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van Amsterdam? Ze leiden je naar de beste musea en historische bezienswaardigheden in de stad. 

Of wil je gewoon lekker Hollands eten? Hoe oxymoron het ook klinkt, het bestaat en ze zullen verborgen juweeltjes aanbevelen die alleen de lokale bevolking kent!

Dus waarom deze plaatsen geheim houden? We vroegen onze experts of ze ons mee kunnen nemen op een reis door hun persoonlijke hoogtepunten in de meest bruisende stad: Amsterdam. 

David

David is teamleider en receptionist bij Hotel The Delphi. Oorspronkelijk komt hij uit Nigeria. Hij is een fervent fijnproever die graag nieuwe restaurants en bars in Amsterdam ontdekt. Een van zijn favoriete bars is VIC’s bar. Met de gezellige verlichting en het moderne interieur is VIC’s bar een stijlvolle ontsnapping uit de drukte van de stad  waar je kunt genieten van alle drankjes die je je kunt voorstellen van hun internationale cocktail menu. 

Daarnaast bezoekt hij graag African Kitchen, een restaurant in het winkelcentrum Gein. Het is de perfecte plek om Nigeriaans huisgemaakt eten te eten, omringd door een oogverblindend interieur geïnspireerd door de Afrikaanse cultuur. Het is een stukje Afrika in Amsterdam.

Bekijk VIC’s bar

Bekijk African Kitchen 

Valentina

Valentina is de receptioniste van Hotel Mosaic. Ze komt uit Colombia. In haar vrije tijd brengt ze graag tijd door met haar vrienden om groepsactiviteiten in de stad te doen, waaronder een uitje in het Westerpark: vanaf het middaguur kunnen jij en je vrienden lunchen in de Bakkerswinkel en lekker-Hollandse broodjes eten die zijn gemaakt met hun speciale Brood van Menno. Daarna kun je calorieën verbranden door zowel het oude als het nieuwe deel van het park te verkennen, een stukje natuur en geschiedenis in de drukte van de stad. Tot slot, als de zon begint onder te gaan, geniet je van de avondhemel met een glas goed bier en wat snacks bij Pacific, waar je op vrijdag en zaterdag de hele nacht op hun dansvloer kunt dansen!

Bekijk Bakkerswinkel 

Bekijk Westerpark 

Bekijk Pacific 

Marilou

Marilou is de teamleider van Hotel Amsterdam Inn, Hotel Plantage en Hotel Museum Lane, afkomstig uit de Filipijnen. In haar vrije tijd, meestal ’s avonds, geniet ze van het verkennen van de stad, waar de gebouwen en de grachten prachtig worden verlicht door de stadslichten. Verliefd op de nacht esthetiek, een van de evenementen waar ze van geniet is het Amsterdam Light Festival; een evenement waar kunstenaars van over de hele wereld prachtige uitgebreide lichtinstallaties en displays maken verspreid over de grachten van de stad. Je zult zeker verlicht worden met ontzag en je afvragen wanneer je de kans hebt om dit te bezoeken! Kom met een partner, het zal zeker een romantische avond zijn 😉

Bekijk Amsterdamse grachten

Bekijk Amsterdam Light Festival  

Sirene

Sirene is receptioniste bij Museum Lane Hotel, afkomstig uit Africa. Verliefd op het stadsbeeld van Amsterdam, dwaalt ze graag rond in het stedelijke landschap van de stad! Als ze wil ontspannen en een beetje wil etalage shoppen, is rondlopen in de 9 Straatjes haar go-to spot. Daar vind je meerdere winkelstraten tussen de historische grachten van Amsterdam! En als je tijd wilt doorbrengen in een café of een bar, dan is De Pijp haar keuze, waar je de hipste bars en cafés van Amsterdam zult vinden.

Bekijk De 9 Straatjes 

Bekijk De Pijp

Diego:

Diego is receptionist bij Hotel Mosaic. Hij is half Spaans en half Venezolaans. Met een passie voor muziek geniet hij in zijn vrije tijd van avondjes uit met zijn vrienden in bars of clubs; hij beveelt het nachtleven in Amsterdam ten zeerste aan! Van reggaeton, hiphop, dance tot technomuziek, je kunt een club vinden voor elke soort muziek die je leuk vindt. Diego is een fervent luisteraar van elektronische muziek en beveelt de meer underground clubscene aan op plaatsen zoals Radion of Shelter, waar je op sommige specifieke avonden een rave kunt ervaren en op de beste (juiste) manier kunt genieten van technomuziek. Andere clubs zoals NYX of Melkweg zijn ook de favoriet van mensen omdat ze een verscheidenheid aan muziek spelen, afhankelijk van de evenementen die die avond worden gehouden!

Bekijk clubs in Amsterdam 

We hopen dat onze experts je ideeën hebben gegeven over hoe jij je vrije tijd in Amsterdam kunt doorbrengen! Wil je weten wat onze experts nog meer te zeggen hebben over verschillende onderwerpen zoals lifestyle, entertainment, carrièretips en ga zo maar door? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze volgende Learn from our Experts!

Meld u aan voor de We Are Key nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de horeca door u te abonneren op onze LinkedIn-nieuwsbrief, en ontdek topkandidaten die direct in uw hotel aan de slag kunnen!

Aanmelden