In de horeca is de eerste indruk cruciaal. De receptioniste van een bedrijf speelt dan ook een sleutelrol en fungeert als het visitekaartje van een bedrijf. Als je een hotel betreedt, loop je meestal als eerst naar de receptie en daar heb je dan ook het eerste contactmoment. Maar wat zijn de voordelen van een professionele receptioniste? In deze blog vertellen wij je er meer over en leggen we uit waarom het inhuren van een professionele receptioniste de juiste keuze is.

Een positieve eerste indruk

Een receptionist is degene die het eerste contactmoment met de gasten heeft en ze verwelkomt met een glimlach en vriendelijke houding. Door de gasten een warm welkom te geven, creëer je meteen een positieve eerste indruk. Dit is van onschatbare waarde, aangezien de eerste momenten van interactie de toon zetten voor het gehele verblijf. Een gastvrije en professionele receptioniste draagt dan ook zeker bij aan de uitstraling van een bedrijf.

Goede communicatie

Goede communicatie is van belang in een zakelijke omgeving en een professionele receptionist excelleert in dit aspect. Hij/zij communiceert duidelijk en beleefd, zowel persoonlijk als telefonisch. Dit helpt bij het creëren van een positieve interactie met klanten, leveranciers en interne medewerkers. Een goede communicatie draagt bij aan het opbouwen van vertrouwen en een goede reputatie van het bedrijf. Als het eerste aanspreekpunt van een hotel speelt de receptionist een cruciale rol in het overbrengen van het imago, de waarden en de professionaliteit van de organisatie naar de gasten en partners.

Waarom professionele communicatie van belang is

Er zijn verschillende redenen waarom professionele communicatie zo belangrijk is voor een receptioniste:

 1. Eerste Indruk:
  De eerste interactie die een bezoeker heeft met een receptioniste vormt vaak de basis voor de algemene indruk van het bedrijf. Een vriendelijke en professionele ontvangst creëert een positieve eerste indruk en zet de toon voor de verdere interactie.

 2.  Representatie van het Bedrijf:
  Een receptioniste fungeert als een vertegenwoordiger van het bedrijf. Hoe hij of zij communiceert, reflecteert direct de waarden, cultuur en professionaliteit van de organisatie. Professionele communicatie versterkt het vertrouwen van bezoekers en klanten in het bedrijf.

 3. Duidelijke Informatie:
  Een receptioniste moet in staat zijn om informatie duidelijk en nauwkeurig over te brengen. Of het nu gaat om het doorverbinden van telefoontjes, het verstrekken van bedrijfsinformatie of het beantwoorden van vragen, professionele communicatie zorgt ervoor dat informatie correct wordt begrepen.

 4. Klanttevredenheid:
  Klanten waarderen het wanneer ze op een vriendelijke en respectvolle manier worden behandeld. Professionele communicatie zorgt ervoor dat klanten zich gehoord en gewaardeerd voelen, wat bijdraagt aan een positieve klantervaring en mogelijk herhaalde zaken.

 5. Conflictbeheer:
  Soms kunnen er conflicten of uitdagende situaties ontstaan. Een receptioniste met professionele communicatievaardigheden kan dergelijke situaties effectief aanpakken, empathisch luisteren en constructieve oplossingen bieden.

Waarom inhuren de juiste keuze is

Het inhuren van een professionele receptioniste is een verstandige keuze. Zo kan je hiermee zorgen voor een positieve eerste indruk bij de gasten, een eerste indruk kan je nooit overdoen dus is het van belang dat deze meteen goed is. Daarnaast is de receptioniste het visitekaartje van een bedrijf, hoe hij/zij zich gedraagt en communiceert, weerspiegelt de waarden en cultuur van een organisatie. Daarnaast speelt een receptioniste ook een rol in de veiligheid en beveiliging van bedrijven. Ze houden namelijk toezicht op bezoekers, kunnen hen registreren en beveiligingsprotocollen volgen om de veiligheid van het gebouw, de medewerkers en gasten te waarborgen.

Professionele receptioniste inhuren bij We Are Key

Wil jij graag een professionele receptioniste inhuren? Dan helpen wij van We Are Key je graag verder. Wij zijn bemiddelaar tussen horecapersoneel en horecaondernemingen in Amsterdam. Ons team bestaat uit ervaren professionals uit de hospitality wereld. Wij begrijpen dan ook als geen ander wat jij als werkgever nodig hebt en denken graag met je mee.