De hospitality-industrie heeft een ingrijpende verandering doorgemaakt met de introductie van contactloos zelf inchecken, wat heeft geleid tot een revolutionaire aanpassing van de gast interacties met als doel het vergroten van het gemak, de efficiëntie en de veiligheid. Deze innovatie vereenvoudigt de gehele gastervaring, van aankomst tot en met toegang tot de kamer. Met de opkomst van mobiele apps hebben hotels deze ontwikkeling omarmd, waardoor gasten hun verblijf gemakkelijk vanaf hun smartphone kunnen starten, afwijkend van de traditionele incheckbalies,  wat hen een snelle en geoptimaliseerde ervaring biedt. 

Belangrijkste voordelen van contactloos zelf inchecken:

Contactloos inchecken in de horeca brengt een scala aan voordelen met zich mee die aansluiten bij de veranderende voorkeuren van moderne reizigers. Het stroomlijnt het incheckproces, minimaliseert wachttijden en congestie, en speelt in op tijdgevoelige reisbehoeften. De efficiëntie ervan verbetert de algehele gastervaring door een snelle en probleemloze aankomst te bieden. Vooral waardevol in de post-pandemische maatschappij draagt contactloos inchecken aanzienlijk bij aan veiligheid en hygiëne door het fysieke contact tussen gasten en personeel te minimaliseren, iets wat doorgaans  wordt gewaardeerd door moderne reizigers.

Uitdagingen van contactloos zelf inchecken:

Hoewel contactloos inchecken vele voordelen biedt, zijn er ook uitdagingen, met name op technologisch vlak voor bepaalde gasten, zoals oudere doelgroepen. Dit kan mogelijk leiden tot frustratie, waarbij assistentie van het personeel noodzakelijk is. De afname van persoonlijke interacties, hoewel efficiënt, kan de traditionele persoonlijke touch van gastvrijheid verminderen. Het vinden van de juiste balans tussen het gemak van contactloze processen en het behoud van een warme, mensgerichte benadering is een delicate taak, waarbij technologie fungeert als een ondersteunend hulpmiddel en niet ter vervanging van de persoonlijke benadering.

Het optimaliseren van de guest experience

Contactloos zelf inchecken in de gastvrijheidsindustrie is geen vervanging voor het personeel, maar eerder een waardevol ondersteuningssysteem dat een efficiëntere en persoonlijkere gastervaring mogelijk maakt. Door administratieve processen zoals inchecken en toegang tot de kamer te automatiseren, kunnen medewerkers zich richten op betekenisvolle interacties met gasten. Deze benadering zorgt ervoor dat medewerkers de tijd en ruimte hebben om met gasten te praten, persoonlijke aanbevelingen te doen, specifieke behoeften aan te pakken en een omgeving te creëren waar echte gastvrijheid floreert. In deze synergetische relatie tussen technologie en menselijk contact fungeert contactloos zelf inchecken als een facilitator, waardoor medewerkers minder tijd hoeven te besteden aan administratieve taken en meer tijd kunnen besteden aan waar ze het beste in zijn – het bieden van buitengewone service en ervoor zorgen dat het verblijf van elke gast memorabel is en afgestemd is op hun voorkeuren.