De hospitality-industrie heeft een ingrijpende verandering doorgemaakt met de introductie van contactloos zelf inchecken, wat heeft geleid tot een revolutionaire aanpassing van de gast interacties met als doel het vergroten van het gemak, de efficiëntie en de veiligheid. Deze innovatie vereenvoudigt de gehele gastervaring, van aankomst tot en met toegang tot de kamer. Met de opkomst van mobiele apps hebben hotels deze ontwikkeling omarmd, waardoor gasten hun verblijf gemakkelijk vanaf hun smartphone kunnen starten, afwijkend van de traditionele incheckbalies,  wat hen een snelle en geoptimaliseerde ervaring biedt. 

Belangrijkste voordelen van contactloos zelf inchecken:

Contactloos inchecken in de horeca brengt een scala aan voordelen met zich mee die aansluiten bij de veranderende voorkeuren van moderne reizigers. Het stroomlijnt het incheckproces, minimaliseert wachttijden en congestie, en speelt in op tijdgevoelige reisbehoeften. De efficiëntie ervan verbetert de algehele gastervaring door een snelle en probleemloze aankomst te bieden. Vooral waardevol in de post-pandemische maatschappij draagt contactloos inchecken aanzienlijk bij aan veiligheid en hygiëne door het fysieke contact tussen gasten en personeel te minimaliseren, iets wat doorgaans  wordt gewaardeerd door moderne reizigers.

Uitdagingen van contactloos zelf inchecken:

Hoewel contactloos inchecken vele voordelen biedt, zijn er ook uitdagingen, met name op technologisch vlak voor bepaalde gasten, zoals oudere doelgroepen. Dit kan mogelijk leiden tot frustratie, waarbij assistentie van het personeel noodzakelijk is. De afname van persoonlijke interacties, hoewel efficiënt, kan de traditionele persoonlijke touch van gastvrijheid verminderen. Het vinden van de juiste balans tussen het gemak van contactloze processen en het behoud van een warme, mensgerichte benadering is een delicate taak, waarbij technologie fungeert als een ondersteunend hulpmiddel en niet ter vervanging van de persoonlijke benadering.

Het optimaliseren van de guest experience

Contactloos zelf inchecken in de gastvrijheidsindustrie is geen vervanging voor het personeel, maar eerder een waardevol ondersteuningssysteem dat een efficiëntere en persoonlijkere gastervaring mogelijk maakt. Door administratieve processen zoals inchecken en toegang tot de kamer te automatiseren, kunnen medewerkers zich richten op betekenisvolle interacties met gasten. Deze benadering zorgt ervoor dat medewerkers de tijd en ruimte hebben om met gasten te praten, persoonlijke aanbevelingen te doen, specifieke behoeften aan te pakken en een omgeving te creëren waar echte gastvrijheid floreert. In deze synergetische relatie tussen technologie en menselijk contact fungeert contactloos zelf inchecken als een facilitator, waardoor medewerkers minder tijd hoeven te besteden aan administratieve taken en meer tijd kunnen besteden aan waar ze het beste in zijn – het bieden van buitengewone service en ervoor zorgen dat het verblijf van elke gast memorabel is en afgestemd is op hun voorkeuren.

Misschien vind je dit ook leuk

HRM

Ontdek Kansen met We Are Key: Nu Een Erkend Stagebedrijf voor Stagiair

Goedgekeurde stageaanbieder: uw vertrouwde bemiddelingsbureau voor stages We zijn verheugd om te delen dat We Are Key een belangrijke mijlpaal heeft bereikt als een erkend stagebedrijf voor stagiairs. Deze erkenning is afkomstig van S-BB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven), de Samenwerkingsorganisatie voor Beroepsonderwijs, Training en de Arbeidsmarkt in Nederland. S-BB speelt een cruciale rol bij het faciliteren […]

Lees meer

HRM

Ontdek Kansen met We Are Key: Nu Een Erkend Stagebedrijf voor Stagiair

Hospitality

Is going digital the way forward for hospitality?

Hospitality has always been guest centric; hence, human touch is a of vital importance. However, interventions through machines “digitally” can greatly increase the loyalty, likeability and trust factor that a guest has on your business. They present opportunities for easy, transparent and smooth operations.

Lees meer

Hospitality

Is going digital the way forward for hospitality?

Hospitality

Efficiëntie en gastvrijheid: Hoe een ingehouden receptioniste de eerste indruk versterkt

De receptie is het eerste contactpunt voor bezoekers en gasten, dit is dan ook de plek waar de eerste indruk gevormd wordt en deze indruk kan een blijvende impact hebben. Daarom is het van belang dat de persoon achter de receptie; de receptioniste een professionele en vriendelijke houding aanneemt. In deze blog “Efficiëntie en gastvrijheid: Hoe een ingehouden receptioniste de eerste indruk versterkt” vertellen we je hoe dat een positieve impact kan hebben op de algehele klantervaring.

Lees meer

Hospitality

Efficiëntie en gastvrijheid: Hoe een ingehouden receptioniste de eerste indruk versterkt