Horeca bijbaan Amsterdam

Horeca Bijbaan in Amsterdam: De ultieme gids voor het vinden van de perfecte bijbaan 

Horeca bijbaan Amsterdam

Ben je student of op zoek naar een tweede baantje voor in het weekend of de avonden? Dan is een horeca bijbaan de perfecte oplossing voor jou. Met veel cafés, restaurants, bars en hotels in Amsterdam zijn er continue tal van vacatures beschikbaar. Of je nu op zoek bent naar een baan om je studie te betalen, te reizen of gewoon om wat extra geld te verdienen, werken in de horeca is een geweldige manier om waardevolle ervaring op te doen en te sparen voor jouw droomplannen. Bekijk op deze pagina de voordelen van een baan in de horeca en welke horeca baantjes er op dit moment beschikbaar zijn. 

Lees meer

Wat valt er onder horeca? 

Horeca is een term die gebruikt wordt om de horeca te omschrijven. Het is een afkorting van de woorden hotel, restaurant en café. In Amsterdam is de horeca één van de grootste werkgevers, die parttime en fulltimebanen biedt aan duizenden mensen. Werken in de horeca omvat een breed scala aan taken, zoals het bereiden en serveren van eten en drinken, schoonmaken en klantenservice. Ben je op zoek naar een horeca bijbaan in Amsterdam? Bekijk op deze pagina de voordelen van een baan in de horeca en welke horeca baantjes er op dit moment beschikbaar zijn.

Voordelen van een horeca bijbaan 

Werken in de horeca heeft veel voordelen voor jou als student in Amsterdam. Je hebt natuurlijk overdag de tijd nodig voor school en je huiswerk. Dit doe je bijvoorbeeld liever overdag zodat je s ’avonds de tijd hebt om te werken. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je liever in de ochtend werkt in het weekend bijvoorbeeld. Met een bijbaan in de horeca kan je dit allemaal zelf bepalen en je werkschema wekelijks aanpassen op je schoolrooster. Hoe fijn is dat?! Bekijk hieronder nog een aantal voordelen van een baan in de horeca: 

 1. Flexibele werktijden: Veel horeca vacatures bieden flexibele werktijden, waardoor het gemakkelijk is om werk in te passen rond je andere verplichtingen;
 2. Waardevolle ervaring: Als horeca medewerker kun je waardevolle ervaring opdoen op het gebied van klantenservice, teamwork en timemanagement; 
 3. Goed salaris: Horeca bijbanen in Amsterdam betalen over het algemeen goed, met veel fooien en bonussen;
 4. Doorgroeimogelijkheden: Als je carrière wilt maken in de horeca, zijn er volop doorgroeimogelijkheden. 

Beschikbare horeca vacatures

Er zijn veel beschikbare vacatures in de horeca in Amsterdam. Hier zijn enkele van de meest voorkomende:

 1. Cateringmedewerker: Als cateringmedewerker werk je op evenementen en feesten. Je bent verantwoordelijk voor het serveren van eten en drinken aan gasten, en het opruimen van de locatie na afloop.
 2. Barista: Als barista werk je in een café en ben je verantwoordelijk voor het bereiden van koffiedranken en andere warme dranken. Je moet in staat zijn om snel te werken en een hoge kwaliteit van service te bieden aan klanten;
 3. Bediening: Bediening is een van de meest voorkomende bijbanen in de horeca. Als bedieningsmedewerker ben je verantwoordelijk voor het bedienen van klanten, het nemen van bestellingen en het afhandelen van betalingen;
 4. Host/Hostess: Als host of hostess ben je verantwoordelijk voor het begroeten van klanten en het toewijzen van tafels. Je moet in staat zijn om snel en efficiënt te werken, en een vriendelijke en professionele houding hebben;
 5. Keukenhulp: Als keukenhulp werk je in de keuken en help je bij het bereiden van voedsel en het schoonhouden van de keuken. Dit kan onder andere inhouden dat je ingrediënten voorbereidt, de afwas doet en keukenapparatuur schoonmaakt.

Bekijk alle openstaande horeca vacatures hieronder op de pagina.

Wij zijn We Are Key  

Wij zijn We Are Key. Een horeca uitzendbureau waar we dagelijks flexibele en getalenteerde kandidaten koppelen aan een opdrachtgever. Bij We Are Key krijg je de kans om aan de slag te gaan bij een flexibele en leerzame opdrachtgever. Wij helpen je met het zoeken van je droom bijbaan in de horeca in Amsterdam & omgeving. Heb je behoefte aan ondersteuning of begeleiding? Dan zorgen wij ervoor dat je gekoppeld wordt aan een loopbaanbegeleider die altijd voor je klaar staat. Bekijk hieronder alle horeca bijbanen die wij op dit moment aanbieden. Staat jouw droombaan er niet tussen? Neem gerust contact met ons op via onderstaande link. 

Contact 

Horeca

Bediening restaurant Amsterdam

 • Amsterdam

 • Full-time/Part-time Uren

 • €13,50 Per uur

Heb jij een passie voor het verwelkomen en ontvangen van gasten? Wil je werken op het grootste drijvende restaurant van Europa? En vind je het leuk om in de horeca te werken? Dan is dit de perfecte baan voor jou.

Solliciteer nu

Horeca

Serveerster/bediende voor nieuw modern restaurant Amsterdam

 • Amsterdam

 • Full-time/Part-time Uren

 • €12,- and €15,- Per uur

Heb jij een passie voor het verwelkomen en ontvangen van gasten? En vind je het leuk om in de horeca te werken? Dan is dit de perfecte baan voor jou.

Solliciteer nu

Horeca

Gastheer ontbijt

 • Amsterdam

 • Part-time Uren

 • €12,12 Per uur

Heb je een passie voor gastvrijheid? Ben jij een echte vroege vogel? Vind je het leuk om gasten te ontvangen en het beste uit hun verblijf te halen? Dan is dit misschien wel de perfecte functie voor jou!

Solliciteer nu

Horeca

Ontbijt host voor een 4 sterren hotel in Amsterdam

 • Amsterdam

 • Full-time/Part-time Uren

 • €12,12 Per uur

Heb jij een passie voor gastvrijheid? Heb je een voorliefde om gasten zich welkom en gewaardeerd te laten voelen? Ben je een vroege vogel die trots is op het leveren van een onberispelijke service? Zo ja, dan hebben wij de perfecte kans voor jou!

Solliciteer nu

Horeca

Bediening Sea Palace Restaurant

 • Amsterdam

 • Part time / full time Uren

 • €13,50 Per uur

Ga aan de slag als ober/serveerster op een van de meest iconische plekken in Amsterdam!

Heb je een passie voor het verwelkomen en ontvangen van gasten? Wil jij werken in het grootste drijvende restaurant van Europa? En werk je graag in de horeca? Dan is dit de perfecte vacature voor jou..

Solliciteer nu

Horeca

Afwasser Amsterdam

 • Amsterdam

 • Part time / full time Uren

 • € 12,12 Per uur

We Are Key is op zoek naar een afwasser bij een restaurant in het centrum van Amsterdam. Spreek je de Engelse of Nederlandse taal nog niet? Geen probleem! In het restaurant kun je zelfstandig werken en voor deze functie is geen ervaring nodig. De dagen zijn flexibel en jij bepaalt zelf wanneer je wilt werken. Je zorgt voor vuile vaat en zorgt ervoor dat de keuken schoon is.

Solliciteer nu

Ik wil mijn carrière starten bij We Are Key!

Als je meer wil weten over het werk dat we aanbieden, hoe we werken en waarom je bij ons zou moeten werken: lees hier meer info.