“Een goede eerste indruk zorgt voor een langdurige indruk”. Om u te helpen de verklaring te visualiseren, volgen hier een paar tips waarmee u in slechts 5 minuten een aantrekkelijker CV kunt schrijven. Allereerst zijn hier belangrijke details die u niet mag missen: (1) Duidelijkheid, (2) Leesbaarheid en (4) Kwaliteit.

Wees specifiek over de rol die u vervult:

Om ervoor te zorgen dat u op de meest eenvoudige en duidelijk mogelijke manier een volledig overzicht van uw werkervaringen geeft. De meest effectieve manier om dit te doen is door de oorspronkelijke functiebeschrijving te bekijken waarop u bij uw vorige werkgever heeft gesolliciteerd. De specificaties waarmee u rekening moet houden zijn de rol van de functie, de taken en verantwoordelijkheden. Nu hoef je niet meer uit te leggen wat je dagelijks hebt gedaan. Erken liever elke activiteit en stem deze af op basis van overeenkomsten of verschillen. “Breek het af, breng de stukjes bij elkaar”. Dit beperkt herhaling en lange tekst. Het geeft duidelijkheid over wat u precies heeft gedaan en het geeft de recruiter een beter inzicht in de afstemming van uw capaciteiten op de functie. Nadat u rekening heeft gehouden met de voorgaande stappen, is de volgende stap het beschrijven in 4 tot 6 punten van de taken die u hebt uitgevoerd met betrekking tot de functie.

Markeer uw reis:

De meest logische en gestructureerde manier om uw arbeidsverleden te presenteren is door de begin- en einddatum van uw dienstverband op te geven volgens uw contract. Dit betekent dat u deze informatie duidelijk moet specificeren in termen van datum, maand en jaren. Dit is van cruciaal belang, maar wordt door velen regelmatig over het hoofd gezien. Ook is het van belang om het soort dienstverband aan te geven. Bijvoorbeeld: parttime (tijdelijk) of fulltime (vast). In eerste instantie is het belangrijk om dit vanaf het begin duidelijk te maken, omdat het mogelijke vooroordelen en onzekerheden over de vacatures in uw CV elimineert. Als u echter solliciteert naar een baan en uw meest relevante ervaring onderaan uw cv staat, wordt deze niet gezien. Er is niets mis met het omkeren van uw werkvolgorde. Verplaats jouw werkervaring naar de top, zodat dit het eerste is wat onze recruiters opmerken.

De sterke serveert:

De vaardigheden en competenties die in uw CV worden vermeld, moeten werkgerelateerde vaardigheden zijn die verband houden met uw relevante werkervaring. Als u bijvoorbeeld 1 tot 3 jaar lang dezelfde baan uitvoert in dezelfde branche bij verschillende bedrijven (bijvoorbeeld in de horeca in een restaurant), is het heel eenvoudig dat u tijdens uw werkervaringen een specifiek niveau van vaardigheden onder de knie heeft. Dit is wat u duidelijk in uw CV wilt vermelden. Natuurlijk wil je al je vaardigheden meenemen die je gedurende je hele carrière hebt ontwikkeld. Het is echter beter om het beknopt te houden en grofweg vier tot zes cruciale vaardigheden te vermelden die u kwalificeren voor de functie waarop u solliciteert. Om deze informatie op de meest tactische manier in uw CV onder de aandacht te brengen, kunt u deze samen in de opsommingstekens combineren met de taken die u eerder kort hebt beschreven. Andere mogelijkheden zijn het onder de aandacht brengen van de kritische en gekwalificeerde vaardigheden van elke aangewezen functie.