Nu de zomer nadert, worden personeels vakanties en planningen een uitdaging. Door te leren van onze eigen chaotische ervaringen uit het verleden, is dit het ideale moment om ervoor te zorgen dat je hotel beschikt over een betrouwbaar en goed voorbereid team! Met dit in gedachten willen we onze nieuwe structuur delen die ervoor zorgt dat al je personeel van hun vakantie kan genieten zonder planning conflicten te veroorzaken. Lees onze tips hier:

1 Richtlijnen

We raden aan om te beginnen met het opstellen van duidelijke richtlijnen voor vakantieaanvragen. Bij We Are Key moeten de werknemers minimaal twee maanden van tevoren de vakantieaanvragen indienen. Deze aanpak bevordert eerlijke en soepele planning, en we hebben een toename gezien in de tevredenheid van het personeel!

2 Roosters

De volgende stap is een uitgebreid overzicht maken van alle geplande vakanties. In een drukke branche als de onze is het gemakkelijk om dergelijke details over het hoofd te zien en per ongeluk meerdere teamleden dezelfde vakantiedagen toe te kennen. Door bij te houden wie afwezig zal zijn en wanneer, kun je deze planning conflicten vermijden.

3 Communicatie

Hierbij hebben we geleerd hoe belangrijk het is om open communicatie binnen je team te bevorderen. Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen, zorgt We Are Key ervoor dat ons vakantierooster gemakkelijk toegankelijk is voor het hele team. Op deze manier geef je je teamleden de mogelijkheid om vakantiedagen te kiezen op basis van beschikbaarheid.

4 Oplossingen

Tenslotte, zorg ervoor dat je plant voor dekking op dagen dat teamleden afwezig zijn. Door samen te werken met We Are Key krijg je toegang tot ons team van getrainde receptionisten, speciaal geselecteerd voor het vakantieseizoen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over hoe we kunnen voldoen aan je personeelsbehoeften!

Om je te helpen het wervingsproces te vereenvoudigen, lanceren we onze eerste nieuwsbrief op LinkedIn! Elke maand verzamelen we een selectie van kandidaten die zowel bekwaam als gemotiveerd zijn voor onze klanten om uit te kiezen, en nu heb je gratis toegang! Zorg ervoor dat je We Are Key volgt om op de hoogte te worden gesteld wanneer onze eerste editie live gaat.

Meld u aan voor de We Are Key nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de horeca door u te abonneren op onze LinkedIn-nieuwsbrief, en ontdek topkandidaten die direct in uw hotel aan de slag kunnen!

Aanmelden