image1

Met 6 november 2023 in het vooruitzicht, kondigen we met enthousiasme de Dag van de BHV aan – een evenement gewijd aan veiligheid en paraatheid. Dit jaarlijks terugkerende initiatief brengt hotels, restaurants, bedrijven en hulpdiensten samen om hun Nood- en Crisisplan voor diverse kritieke situaties te evalueren en te verbeteren. Laten we gezamenlijk verkennen hoe we kunnen bijdragen aan het welzijn van onze gemeenschap, gasten en personeel.

Wat is Dag van de BHV?

BHV, oftewel Bedrijfshulpverlening, heeft als doel om ons te verenigen in het beschermen van onze werkplekken en horecagelegenheden. De Dag van de BHV richt zich op het verbeteren van veiligheidsprotocollen en het uitrusten van iedereen met de kennis en vaardigheden die nodig zijn om effectief te reageren in onverwachte situaties.

Dag van Paraatheid: BHV in de Praktijk

De Dag van de BHV is een toegewijd evenement om veiligheidsmaatregelen te verbeteren, personeel te trainen en de veiligheid en het welzijn van gasten te waarborgen. Hier zijn enkele stappen die genomen kunnen worden om ervoor te zorgen dat het team goed voorbereid is op noodsituaties zoals branden, medische incidenten en andere crises:

Beoordeling van het Noodplan: Roep uw medewerkers bijeen om het nood- en crisisplan van het bedrijf te bespreken, met speciale aandacht voor de veiligheid van de gasten. Dit zorgt ervoor dat iedereen begrijpt welke rol zij spelen in het handhaven van een veilige omgeving.

Oefeningen voor gastenevacuatie: Voer evacuatieoefeningen uit om ervoor te zorgen dat zowel het personeel als de gasten goed voorbereid zijn en bekend zijn met de benodigde handelingen in geval van een noodsituatie.

EHBO Training: Bied uw medewerkers training in cruciale EHBO-vaardigheden, zodat zij snel en effectief kunnen reageren op medische noodgevallen.

Veiligheidsbewustzijn: Zorg voor duidelijke identificatie van vluchtroutes door in elke kamer een plattegrond te verstrekken waarop de nooduitgangen, en eventueel het verzamelpunt, staan aangegeven..

Praktische oefeningen: Betrek het personeel bij praktische oefeningen, zoals training met brandblussers en gesimuleerde noodsituaties, zodat zij hun reactie vaardigheden kunnen oefenen.

Inspectie van apparatuur: De Dag van de BHV biedt de perfecte gelegenheid om de veiligheidsuitrusting te inspecteren en de betrouwbaarheid ervan te waarborgen. Eventuele onderhouds- of vervangingsbehoeften worden tijdig aangepakt.

Beleid updates: Gebruik de Dag van de BHV om veiligheidsbeleid en -procedures bij te werken en te herzien op basis van de nieuwste best practices en lokale voorschriften. Noteer het in uw agenda!

Feedback en verbetering: Vraag om feedback van personeel en gasten om verbeterpunten te identificeren die nodig zijn in respons procedures en algemene veiligheidsmaatregelen.


Veiligheid voorop: BHV Training voor Onze Flexwerkers
Of u nu een deel van ons team bent of een gast in onze accommodaties, uw veiligheid en welzijn zijn van het grootste belang voor ons. Daarom zijn we verheugd om aan te kondigen dat we binnenkort BHV-training zullen introduceren voor ons personeel. Deze training zal twee keer per jaar worden gegeven.


BHV en 112, daar red je levens mee!