We Are Key is nu officieel gecertificeerd door No Room For Sex Trafficking  

Samen tegen seksuele uitbuiting en mensenhandel

In de moderne samenleving worden bedrijven steeds meer bewust van de ethische en maatschappelijke verantwoordelijkheden die ze dragen. Eén van de grootste uitdagingen waar we wereldwijd mee geconfronteerd worden, is seksuele uitbuiting en mensenhandel. Gelukkig zijn er organisaties zoals No Room for Sex Trafficking die zich inzetten voor het bestrijden van deze vorm van misbruik. Voor hotels en vakantieparken die een positieve impact willen maken en actief willen bijdragen aan het uitbannen van mensenhandel, biedt de certificering van No Room for Sex Trafficking een krachtig instrument. In deze blog lees je meer over wat het certificaat inhoudt, het proces & belang van dit certificaat en het effect op de samenleving.  

Wat is het eigenlijk? No Room For Sex Trafficking?  

No Room For Sex Trafficking is een certificeringsprogramma voor hotels en vakantieparken, gesteund door het Nederlandse Ministerie van Justitie en Veiligheid. Volgens politierapporten komen seksuele uitbuiting van minderjarigen en illegale prostitutie vaak voor in hotels en vakantieparken. Daarom heeft de horecasector een aanzienlijke invloed om deze vorm van moderne slavernij te voorkomen en bewustwording te creëren. Wij als uitzend- en detacheringsbureau werken nauw samen met verschillende hotels in Amsterdam. Wij vinden het daarom extra belangrijk om ons in te zetten tegen mensenhandel en seksuele uitbuiting. Daar staan wij absoluut niet achter! Daarom hebben wij besloten om gezamenlijk de training te volgen over hoe je seksuele uitbuiting en illegale prostitutie kan herkennen op de werkvloer. Sinds juni 2023 zijn wij dan ook officieel gecertificeerd bij No Room For Sex Trafficking. 

  1. Het belang van de certificering

Certificering door No Room for Sex Trafficking is niet zomaar een erkenning, het is een tastbaar bewijs van de inzet van een bedrijf om seksuele uitbuiting en mensenhandel te bestrijden. Het certificaat geeft klanten, werknemers en andere belanghebbenden het vertrouwen dat het bedrijf zich inzet voor ethische en verantwoorde bedrijfspraktijken. Het is een krachtig signaal dat het bedrijf staat voor waarden als mensenrechten, gelijkheid en gerechtigheid.

  1. Het proces van de certificering

Het proces van certificering bij No Room for Sex Trafficking is grondig en rigoureus. Bedrijven moeten voldoen aan strikte normen en criteria die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat ze actief bijdragen aan het voorkomen en bestrijden van seksuele uitbuiting en mensenhandel. Dit omvat onder andere het implementeren van beleid en procedures om risico’s te identificeren, training en bewustwording van werknemers, samenwerking met relevante belanghebbenden en het ondersteunen van slachtoffers van mensenhandel. 

  1. Het effect op de samenleving

Door de certificering van No Place For Sex Trafficking te behalen, dragen bedrijven bij aan een positieve verandering in de samenleving. Ze worden actieve deelnemers in de wereldwijde inspanningen om mensenhandel te bestrijden. Het effect van gecertificeerde bedrijven strekt zich uit tot de hele samenleving, omdat het bijdraagt aan de bewustwording en het creëren van een cultuur waarin seksuele uitbuiting en mensenhandel onaanvaardbaar zijn. 

Als gecertificeerd bedrijf fungeer je als voorbeeld en inspiratie voor andere organisaties. Op deze manier laten we zien dat het mogelijk is om winstgevend te zijn en tegelijkertijd een verschil te maken in de wereld. Door de betrokkenheid bij de certificering draag je bij aan het creëren van een maatschappij waarin mensenhandel niet wordt getolereerd. 

Het belangrijkste is dat de certificering van No Room for Sex Trafficking levens verandert. Door bedrijven te ondersteunen bij het implementeren van maatregelen om seksuele uitbuiting en mensenhandel te voorkomen, draagt de certificering bij aan het beschermen van kwetsbare individuen. Het biedt slachtoffers van mensenhandel ook hoop, omdat gecertificeerde bedrijven zich inzetten om hen te ondersteunen en hun herstel te bevorderen. 

Actieve bijdrage aan de strijd tegen seksuele uitbuiting en mensenhandel

Kortom, No Room For Sex Trafficking is een krachtig instrument dat ons in staat stelt om actief bij te dragen aan de strijd tegen seksuele uitbuiting en mensenhandel. Met het certificaat tonen wij aan dat wij ons inzetten voor ethische en verantwoorde bedrijfspraktijken. Bovendien heeft de certificering een positieve impact op de samenleving door bewustwording te vergroten en een cultuur van zero tolerance voor mensenhandel te bevorderen. Wij hopen als gecertificeerd bedrijf een voorbeeldrol te vervullen in het bijdragen aan het beschermen van kwetsbare individuen en het bevorderen van hun herstel. 

Meer weten?  

Wil je meer weten over deze certificering? Neem dan gerust contact op met ons en wij vertellen je graag meer. Contact opnemen kan via onze contactpagina:  

Contact opnemen

No Room For Sex Trafficking
Afbeelding: No Room For Sex Trafficking