Recruitment in hospitality vereist een unieke aanpak om het beste talent in de branche aan te trekken en te behouden. In deze blog bespreken we hoe je de beste kandidaten kunt aantrekken en behouden.  

De juiste kandidaat op de juiste plek 

De hospitality sector is één van de meest diverse en dynamische sectoren ter wereld. Van hotels tot restaurants, van resorts tot eventplanning en nog meer. De hospitality branche biedt een scala aan carrièremogelijkheden voor mensen met een passie voor service en klanttevredenheid. Maar met zo’n breed scala aan functies kan het een uitdaging zijn om de juiste kandidaat voor de juiste baan te vinden. 

Het belang van werving in hospitality

Werving is de basis van elk succesvol bedrijf en gastvrijheid is daarop geen uitzondering. Het succes van elk horecabedrijf hangt af van het vermogen om het beste talent aan te trekken en te behouden. In de hospitality zijn medewerkers het gezicht van het bedrijf en verantwoordelijk voor een uitstekende klantenservice. Daarom is het cruciaal om voor elke functie de juiste kandidaat te vinden. 

De uitdagingen voor jou als recruiter

Recruitment in hospitality komt met een unieke reeks uitdagingen. Enkele van de uitdagingen zijn: 
 
1. Hoge omloopsnelheid: De horeca heeft een van de hoogste omloopsnelheid van alle bedrijfstakken. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals lage lonen, lange werktijden en seizoenarbeid. 
 
2. Seizoensgebonden karakter van de branche: De horeca is vaak seizoensgebonden en de vraag naar personeel fluctueert gedurende het jaar. Dit kan het moeilijk maken om een ​​stabiel personeelsbestand te behouden. 
 
3. Veel vraag naar bepaalde functies: Er is veel vraag naar bepaalde functies in de horeca, zoals chef-koks en servers, en het kan een uitdaging zijn om gekwalificeerde kandidaten te vinden. 
 
4. Meerdere functies: Horecabedrijven vereisen vaak dat werknemers in meerdere functies werken, wat het moeilijk kan maken om kandidaten met de juiste vaardigheden en ervaring te vinden.  

Best practices voor werving in de horeca

Zoals je hebt gelezen vereist het vinden van de juiste kandidaten voor de juiste plek in de horeca een unieke aanpak. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van best practices van recruitment in hospitality. Zo kun je snel aan de slag met een effectieve wervingsstrategie voor het vinden van de juiste kandidaten.
 
1. Definieer de functie duidelijk 
Het duidelijk omschrijven van de functie is cruciaal om de juiste kandidaten aan te trekken. Het is essentieel om de verantwoordelijkheden en vereisten van de functie in detail te schetsen. Dit helpt potentiële kandidaten te begrijpen wat de functie inhoudt en of ze geschikt zijn voor de functie. 
 
2. Gebruik sociale media voor werving 
Sociale mediaplatforms zoals LinkedIn, Facebook en Twitter kunnen effectieve hulpmiddelen zijn voor werving in de horeca. Met deze platforms kunt u een breed publiek bereiken en u richten op specifieke demografische groepen. Het is essentieel om een ​​aantrekkelijke vacaturetekst te maken en deze op relevante socialemediaplatforms te plaatsen. 
 
3. Maak gebruik van verwijzingen 
Verwijzingen kunnen een waardevolle bron van werving in de horeca zijn. Huidige werknemers kunnen hun vrienden en familieleden doorverwijzen naar vacatures, wat tijd en geld kan besparen bij werving. Verwijzingen hebben ook de neiging om meer toegewijd te zijn aan hun werk en hebben een hogere retentiegraad. 
 
4. Bied concurrerende vergoedingen en voordelen aan 
Het aanbieden van competitieve vergoedingen en secundaire arbeidsvoorwaarden is cruciaal voor het aantrekken en behouden van het beste talent in de branche. Het is essentieel om een ​​competitief salaris, medische voordelen, betaald verlof en andere voordelen te bieden om de baan aantrekkelijker te maken voor potentiële kandidaten. 
 
5. Zorg voor opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden 
Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden kunnen een effectieve manier zijn om werknemers te behouden en de arbeidsvreugde te vergroten. Het aanbieden van trainingsprogramma’s, mentorschap en mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling kan werknemers helpen zich gewaardeerd en geïnvesteerd te voelen in hun baan.

Horecapersoneel inhuren?  

Dan ben je bij We Are Key aan het goede adres! Wij hebben op korte termijn ervaren & gemotiveerde kandidaten klaar staan. Neem contact op één van onze medewerkers en bespreek de wensen & vereisten.

Contact