We Are Key behandelt iedere kandidaat gelijkwaardig en onbevooroordeeld en iedere werkzoekende die heeft gesolliciteerd heeft een eerlijke kans om in aanmerking te komen voor een functie. Elke kandidaat wordt per functie/rol beoordeeld om ervoor te zorgen dat er ethisch niet-discriminerend of niet-bevooroordeeld gedrag wordt toegepast. Key Hospitality doorloopt een stapsgewijs wervingsproces voordat er sollicitanten voor een functie worden aangenomen.

  1. Sollicitaties

Het sollicitatieproces vereist dat sollicitanten tijdens het sollicitatieproces een cv en een sollicitatie-/motivatiebrief indienen. Wanneer een sollicitant zijn of haar sollicitatie indient voor een bepaalde functie, wordt dit weergegeven in de vacaturepijplijn in CATS one.

  1. CV-screening

Terwijl kandidaten hun sollicitatie indienen, worden ze door het wervingsproces geleid, waarbij elke sollicitatie wordt gescreend en op de shortlist wordt geplaatst. Alle sollicitaties worden beoordeeld en geëvalueerd op basis van relevante werkervaringen, die een duidelijke beschrijving moeten bevatten van de rol, taken en verantwoordelijkheden die worden vervuld in het huidige of eerdere werk.

  1. Sollicitatiegesprekken

Als een potentiële kandidaat tijdens het evaluatieproces geschikt is voor een functie, wordt er via e-mail contact met hem of haar opgenomen en wordt er een uitnodiging verzonden voor een telefonisch kennismakingsgesprek. Kandidaten die niet zijn uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek ontvangen een feedbackmail.

  1. Selectie en verhuur

Het selectieproces is gericht op het vinden en aannemen van de beste kandidaten voor vacatures. Wanneer een potentiële kandidaat geschikt wordt geacht voor de functie, wordt dit bepaald aan de hand van de eisen die in de vacature staan ​​vermeld. Bij de beslissing om verder te gaan met kandidaten zijn de klanten, recruiters en rekruteringsmanagers van We Are Key betrokken.