Open Hiring zet de arbeidsmarkt in Amsterdam op zijn kop door de nadruk te leggen op inclusiviteit en diversiteit en de traditionele wervingsmethoden opnieuw vorm te geven. Deze aanpak biedt werkgelegenheid zonder traditionele screening en gaat uit van het geloof dat iedereen een kans verdient, ongeacht hun verleden of kwalificaties. Laten we kijken naar de oorsprong van open hiring en hoe We Are Key (WAK) deze transformerende methode heeft geïntegreerd in het wervingsproces.

De oorsprong van Open Hiring:

Open hiring ontstond begin jaren ’80 toen Greyston Bakery het concept introduceerde om werkgelegenheid te bieden zonder traditionele screening, waarmee ze de gangbare normen voor werving doorbraken.  Deze filosofie kreeg momentum met bedrijven als Challenges Unlimited en The Body Shop, wat leidde tot een wereldwijde beweging. Tegenwoordig wordt open hiring toegepast volgens een gestroomlijnd model, met de nadruk op gelijke kansen gebaseerd op motivatie en potentieel in plaats van traditionele screening.

Onze unieke aanpak bij We Are Key

Gelegen in het hart van Amsterdam heeft We Are Key niet alleen open hiring omarmd, maar het ook geïntegreerd met een eigen karakter. Onze inzet om gecertificeerd te worden als Open Hiring expert illustreert onze vastberadenheid om mogelijkheden te benutten en de aanpak van werving te herstructureren.

Op 29 juni 2023 hebben we trots een cursus afgerond, verzorgd door de NBBU in samenwerking met “Wasbeer & Pauw”, wat onze certificering opleverde als experts in Open Hiring.

Bij We Are Key wordt open hiring niet gezien als een compromis; het is een viering van het onbenutte potentieel in ieder persoon. We begrijpen dat open hiring niet voor alle functies geschikt is, vooral niet voor functies met harde eisen. Toch hebben we open hiring weten te implementeren toegepast in functies zoals housekeeping, waarbij we geloven dat het aanzienlijke invloed kan hebben op de samenstelling van het team en het wervingsproces.

 Door onze focus te verschuiven naar de persoon achter het cv, proberen we de persoonlijkheid, het gedrag en leervermogen van onze sollicitanten te begrijpen. Deze verandering in perspectief erkent dat werkattitude geworteld is in karakter, en dat de benodigde vaardigheden aangeleerd kunnen worden.

Open Hiring is misschien gedurfd en onconventioneel voor sommigen, maar bij We Are Key moedigen we aan om anders te denken. Open Hiring is niet slechts een wervingsstrategie; het is een viering van diversiteit, een erkenning van onbenut potentieel en een stap naar een meer inclusieve toekomst.

Dus, als jouw bedrijf nog aarzelt om Open Hiring te omarmen, heeft We Are Key een boodschap voor je: Duik erin, omarm de verandering en zie de transformerende kracht van iedereen een kans geven. Open hiring gaat niet over het verlagen van eisen aan werknemers; het gaat om het vergroten van vertrouwen in het potentieel van mensen. Laten we samen een werkplek creëren die diversiteit en inclusiviteit waardeert, stap voor stap.