Vandaag is het Wereld Geestelijke Gezondheidsdag, een wereldwijd evenement dat elk jaar op 10 oktober. Bijna een miljard mensen, of gemiddeld een op de acht mensen volgens de Wereldgezondheidsorganisatie, lijden aan geestelijke aandoeningen.

Meer voorlichting over geestelijke gezondheid en meer middelen hard nodig op de werkplek. Er zijn veel verschillende meningen over hoe het wereldwijde probleem van geestelijke gezondheid aan te pakken, maar zowel werkgevers als werknemers kunnen beginnen met het erkennen van deze dag om het bewustzijn te vergroten en elkaar te steunen.

Geestelijke gezondheid in de horeca is een belangrijk en vaak vergeten probleem. probleem. De aard van de sector, met zijn lange en onregelmatige werktijden, omgevingen met hoge druk en eisen op het gebied van klantenservice, kan een aanzienlijke invloed hebben op het geestelijk welzijn van werknemers.

De uitdagingen erkennen

Het is cruciaal om te erkennen dat werken in de horeca unieke unieke uitdagingen kan vormen voor de geestelijke gezondheid van de werknemers. Lange werkdagen, hoge verwachtingen en de noodzaak van voortdurende aanpassing kunnen bijdragen aan stress en burn-out. Inzicht in deze uitdagingen is de eerste stap naar het creëren van een werkplek die prioriteit geeft aan het mentale welzijn van ons team prioriteit geeft.

Het stigma doorbreken: “Geestelijke gezondheid is een universeel mensenrecht”

Geestelijke gezondheid is een universeel probleem dat mensen raakt ongeacht hun rol of functie. hun rol of positie. Door het belang van mentaal welzijn te erkennen, doorbreken we het stigma rond geestelijke gezondheidsproblemen en bevorderen we een cultuur van van compassie en ondersteuning.

Praktische stappen voor een gezondere werkplek:

  • 1. Bevorder Open Communicatie: Stimuleer een cultuur van openheid waarin werknemers zich op hun gemak voelen voelen om over hun geestelijke gezondheid te praten. Dit kan vergemakkelijkt worden door regelmatige check-ins, teamvergaderingen of speciale kanalen om zorgen te uiten.
  • 2. Flexibele werkpraktijken: Erken de verschillende behoeften van uw werknemers door flexibele regelingen. Denk hierbij aan flexibele roosters, telewerken of verkorte werkweken, of verkorte werkweken, om de flexibiliteit te bieden die nodig is om zowel persoonlijke en professionele verantwoordelijkheden.
  • 3. Training en bewustwordingsprogramma’s: Investeer in bewustwordingsprogramma’s over geestelijke gezondheid om uw team uit te rusten met de kennis en hulpmiddelen om effectief met stress om te gaan. Workshops, webinars, en bronmateriaal kunnen bijdragen aan het opbouwen van een mentaal veerkrachtig personeel.
  • 4. Toegang tot ondersteunende diensten: Zorg ervoor dat uw werknemers toegang hebben tot vertrouwelijke counseling diensten of hulpprogramma’s voor werknemers. Weten dat er ondersteuning beschikbaar is, kan een aanzienlijk verschil maken in hoe mensen omgaan met met de uitdagingen waarmee ze geconfronteerd kunnen worden.
  • 5. Successen en mijlpalen vieren: Erken en vier grote en kleine successen. Het erkennen van het harde werk van je team bevordert een positieve en en motiverende omgeving, wat bijdraagt aan een gevoel van voltooiing en en welzijn.

Bij We Are Key proberen we voortdurend een cultuur te creëren die mentale gezondheid ondersteunt en prioriteit geeft. en prioriteit geeft aan geestelijke gezondheid, die niet alleen het leven van onze teamleden verbetert, maar ook bijdraagt aan een positieve en motiverende omgeving. leden, maar ook bijdraagt aan een positieve en veerkrachtige werkplek.

Al met al kunnen mentale gezondheidsproblemen op de werkplek alleen worden geëlimineerd door een gecoördineerde inspanning van zowel werkgevers als werknemers. Het begint allemaal met open en ondersteunde gesprekken over de bedrijfscultuur.

Ik wens u een mentaal gezonde en bevredigende Wereld Geestelijke Gezondheidsdag!